Tvarohový dezert s piškótami a jahodami
400 g mrazené / čerstvé popučené jahody
300 g mäkkého tvarohu
1 balík vanilinového cukru
0,2 dcl likéra s príchuťou lesného ovocia
0,2 dcl jahodového sirupu
3 dcl mlieka
1 ČL potravinovej želatiny
125 ml šľahačky 33%
cukor podľa chuti
0,2 dcl citrónovej šťavy
piškóty
physalis, horká čokoláda na ozdobu
Do 1 dcl vlažného mlieka dáme potravinovú želatinu, dobre rozmiešame a necháme nabobtnať. Medzitým si v miske rozmiešame tvaroh, vanilínový cukor, 1 dcl mlieka, nabobtnanú želatínu s mliekom, citrónovú šťavu a podľa chuti pridáme cukor. Do tvarohu primiešame dotuha vyšľahanú šľahačku.
V miske si zmiešame likér s príchuťou lesného ovocia a jahodový sirup. V tejto zmesi namáčame piškóty, ktoré potom vrstvíme s tvarohovou zmesou a popučenými jahodami.
Nakoniec na vrch dezertu pomocou škrabky nastrúhame horkú čokoládu a pridáme 1 – 2 ks physalisu.
Čas: 30 min.
Počet porcií: 4